La Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia – aleví es va formar l’any 1998 amb la voluntat de donar continuïtat a l’orquestra i poder oferir la possibilitat de tocar a nens i nenes de la comarca que tot just iniciaven els seus estudis musicals; la mateixa filosofia que feia 8 anys havia servit per endagar el projecte de la JOSA va començar a caminar sota la batuta del director Moisès Fernández . Actualment està dirigida per Albert Gumí que, a més, compta amb la col·laboració d’uns caps de corda, els quals s’encarreguen de realitzar els assaigs parcials de cada secció de l’orquestra.

L’orquestra realitza els concerts habituals de Nadal (conjuntament amb l’altre formació de l’entitat) i de final de curs abans de les vacances d’estiu a més d’haver tocat a altres punts de la geografia catalana. Una de les activitats més destacades són les audicions per escolars que realitza a la ciutat d’Igualada i a localitats de la vora, en la que de forma pedagògica ensenya l’orquestra als escolars.

L’orquestra també participa activament en la Trobada de Joves Orquestres que se celebra cada any a Igualada, realitzant un intercanvi amb alguna altra orquestra de similars característiques i nivell musical i, tenint la oportunitat de treballar amb altres directors com Xavier Puig, director assistent de la JONDE i de l’OBC, o Elisenda Carrasco.