El dimecres 22 d’agost, l’inici de la Festa Major d’Igualada, la JOSA va oferir un concert amb una especial convidada; Maria Florea.

Nascuda a Esparreguera el 1993. Va començar a aprendre l’art de la interpretació musical des de petita amb el seu pare, el violoncel·lista Cristian Florea i amb només set anys va oferir el seu primer concert com a solista. Ha rebut clases dels professors Gonçal Comellas, Adelina Oprean y Stefan Gheorghiu, així com classes magistrals de Sergey Kravchenko, Pamela Frank, Mauricio Fuks, Ivry Gitlis, Yair Kless, Maxim Vengerov i Maurice Hasson entre altres. Des del curs 2010 al 2014 va ser alumna de l’Escuela Superior de Música  Reina Sofia de Madrid, on va estudiar amb Zakhar Bron i Yuri Volguin, així com música de cambra amb Marta Gulyas i Heime Müller. Va formar part del Grup Albéniz amb el que al Juny de 2013 van rebre de mans de Sa Majestat la Reina Sofía la distinció al quartet de corda més Excel·lent de l’especialitat de Música de Cambra.

El Juliol de 2016 va finalitzar els seus estudis, rebent distinció d’honor, al Royal Academy of Music de Londres, on va realitzar un Màster d’interpretació amb el professor hungarès György Pauk. Durant la seva estada a Londres, va obtenir el primer premi al “David Martin Concerto Competition” (Royal Academy of Music), i va quedar finalista del concurs de música de cambra “Parkhouse Award” al Wigmore Hall.També ha estat guardonada en concursos internacionals entre els quals “Jeunesses Musicales” a Bucarest, XIX Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, “Wieniawski-Lipinski Competition” Lublin (Polònia), “Young Virtuosos” Sofia (Bulgària) i al 2007 va ser sel.leccionada pel Cicle de Concerts El Primer Palau a Barcelona. Al Maig de 2016 va obtenir el segon premi al concurs permanent de “Juventudes Musicales de España” celebrat a Sabadell.

Maria ha tocat com a solista en diverses ocasions els concerts per a violí i orquestra de Mozart, Mendelssohn, Brahms, Sinfonía Espanyola de Lalo, Triple Concert de Beethoven etc, en sales de prestigi internacional com el Palau de la Música Catalana (Barcelona), Ateneu i Sala Radio (Bucarest), “Organ Hall” (Moldavia), “Duke’s Hall” (Londres), Sala Thalia (Sibiu) entre altres. El passat mes de juny va debutar com a solista al Teatre Monumental de Madrid amb la Orquestra “Radio y Televisión Española” interpretant el triple concert de Beethoven.

La orquestra, juntament amb la violinista, va interpretar el Concert per a violí en Re Major, Op. 61 de Ludwing van Beethoven.

Categories: Concerts realitzats