Dissabte passat dia 29 d’agost la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia va oferir el seu concert d’estiu a l’Ateneu Igualadí. Un concert marcat per la pandèmia que va forçar a l’orquestra i el públic a prendre mesures sanitàries extraordinàries i on es van interpretar les dues suites de Carmen, de Bizet, l’intermezzo de Cavalleria Rusticana de Mascagni i el Danzon n2 d’Arturo Márquez.

La setmana anterior l’orquestra va preparar el repertori en uns assajos
intensius en els que, els músics, es van haver d’acostumar a tocar amb les
mesures de distanciament físic i la mascareta. És per aquest motiu que, per tal de mantenir les distancies es van fer servir espais com el teatre de l’ateneu per assajar.

Malgrat les mesures de seguretat inusuals, que distanciaven els musics entre ells, i el llarg període d’inactivitat, el concert es va desenvolupar amb gran satisfacció. Tant per part dels joves músics, que van destacar el privilegi que suposa tornar a tocar conjuntament després de tant temps, com per part del públic que amb efusius aplaudiments va reclamar dos bisos.

Durant el concert, el director Josep Miquel Mindán reivindicar la cultura com un element imprescindible i va reclamar que les administracions no es plantegin si s’han de fer concerts, si no com s’han de fer.

La JOSA segueix la seva activitat participant del projecte Encambra’t, del
quartet Altimira, un projecte de música de cambra en el que els joves músics es formaran de la mà d’aquest quartet de corda. Tant els participants com el quartet organitzador del projecte oferiran concerts a varis espais d’igualada al llarg de la setmana que ve.

Categories: Concerts realitzats