La sala Agrícola de la localitat anoienca de Sant Genís es va omplir per escoltar el concert que la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia – aleví va realitzar el passat dissabte dia 11 de juny en motiu del final de curs de l’orquestra. L’orquestrà està formada per músics d’edats compreses entre els 11 i els 16 anys. Actualment està dirigida per Eva Martínez que, a més, compta amb la col·laboració d’uns caps de corda, els quals s’encarreguen de realitzar els assaigs parcials de cada secció de l’orquestra.
Abans del concert una persona de la localitat, i mare de dos membres de l’orquestra, va presentar el concert i agrair la tasca que tan la directora com els seus caps de corda realitzen; una tasca tan musical com humana en la formació de tots els membres de l’orquestra.
El concert constà d’una primera part en què s’interpretà el “Te Deum” de M.A. Charpentier (1645 – 1704), obra que tot i que és composada en l’època barroca s’ha fet famosa arran de la seva utilització com a sintonia en el festival d’Eurovisió, 5 danses “Tiz Darab” del compositor hongarès Bela Bártok (1881-1945), fragments de la conegudíssima obra del compositor venecià A. Vivaldi (1678 – 1741). “Les quatre estacions” i dues peces de E. Grieg (1843-1907): Cançó del camperol i Dansa de la primavera.
La segona part fou dedicada a la música de pel·lícules, “I’m singin in the rain” de la pel·lícula del mateix títol, el famós número en que Gene Kelly canta i balla sota la pluja amb el paraigua, “Somewhere over the Rainbow” de la pel·lícula protagonitzada per Judy Garland “El Mag d’Oz”, “America” el huapango del drama musical compost per Leonard Bernstein “West Side Story” , “Coronel Boogey” la coneguda tonada de “El pont sobre el riu Kwai” xiulada pels soldats que el construeixen; un clàssic de les pel·lícules Disney composat per Elton John “Can you Feel the love tonight”, de la pel·lícula “El rei Lleó” i una selecció de la banda sonora de la trilogia “El Senyor dels Anells”, composta per Howard Shore. Aquesta última sobretot va satisfer les orelles dels assistents, per la seva espectacularitat i, també dir-ho, la excel·lent interpretació que en feu l’orquestra.

Categories: General