20 de juny de 2020

L’Estival ha donat a conèixer una nova formació de música moderna, la JOSA Jazz Band, formada per disset joves d’entre 9 i 15 anys que estudien a escoles de música de la comarca de l’Anoia i voltants. La direcció musical de la formació és de Xavi Plaza, músic de jazz nascut a Igualada, amb el suport dels joves músics Lola Bosser, Mireia Castells i Biel Jorba. El concert d’estrena va ser el dissabte 19 de juny a les 13h al Pati del Museu de la Pell.

La Josa Jazz Band forma part de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (JOSA). Així com la JOSA al 1998 va donar continuïtat a la formació oferint la possibilitat de tocar en una orquestra a nens i nenes de la comarca, aquest any la JOSA Aleví ha donat suport a a la creació d’una banda de jazz que permet que joves estudiants de música puguin apropar-se a ritmes més moderns. De fet, la nova banda amb la presentació pretén mostrar el que ha après, i el bé que s’ho han passat tocant junts, però sobretot pretén animar a joves músics a participar de la JOSA Jazz Band el proper curs per assegurar-ne la continuïtat.  

La nova banda va començar a assajar al 2020, quan el Procicat ho va permetre, a les instal·lacions de l’Escola Conservatori de Música Municipal d’Igualada (ECMMI) i s’estrena el dissabte 19 de juny en una presentació del que s’ha assajat en unes poques sessions. 

La JOSA Jazz Band compta amb disset joves músics, una bateria i una percussió, un baix i dos teclats que es van alternant, i d’instruments de vent està formada per tres clarinets, tres saxos, tres trombons, tres trompetes i una veu. Els membres són: Blai Casadesús, Ton Claramunt, Guillem Ferrer, Gil Gabarró, Guillem Hervàs, Malika Khemaïs, Roger Marion, Mar Massana, Myrtille Miranda, Arnau Pastor, Jan Pastor,  Laia Puig, Mariona Puig, Pau Sayavera, Gil Sayavera, Lluís Solà i Guillem Viladiu.

Categories: General