El tercer trimestre de l’any 2004 resultarà molt dens per a les activitats de la JOSA i la JOSA-Aleví, ja que entre les dues formacions orquestrals es realitzaran cinc concerts. Un concert a Saragossa, un altre a Santa Coloma i tres concerts a Igualada serà la tasca que es durà a terme fins Nadal i en la que les dues orquestres ja estan treballant, sota la direcció dels seus dos directors titulars: David Riba i Eva Martínez. Dels tres concerta a Igualada, dos ja son habituals: les audicions escolars a càrrec de la JOSA-Aleví i el Tradicional concert de Nadal que es realitza el dia 25 de desembre.
El primer concert que farà la formació principal de la JOSA serà a l’Auditori de l’edifici Pignatelli de Saragossa (seu del gobern d’Aragó) conjuntament amb l’orquestra del conservatori de dita localitat. La JOSA interpretarà la Simfonia en Sib M de J.C. Bach i el Preludi Acta Tertia de V. Miserachs i conjuntament amb l’orquestra aragonesa s’interpretarà la 5a simfonia de Beethoven. En motiu de Santa Cecília i del 25è aniversari de Joventuts Musicals d’Igualada, el dia 21 de novembre el concert serà conjuntmanet amb solistes igualadins: Emília Grajales (violí) amb la Romança en Fa M. per a violí i orquestra de L. van Beethoven i Sandra Roset (soprà) amb l’Exultate Jubilate de W.A. Mozart. La segona part anirà a càrrec d’obres de composotors igualadiuns i/o anoiencs amb la Petita simfonia, de D. Riba, el Preludi Acta Tertia de V. Miserachs i Boabdil de J.Just.
La JOSA-Aleví realitzarà la tradicional audició per a escolars al voltant de les dates de Santa Cecília en la que amb el títol “Una ullada per la música d’orquestra” mostrarà l’evolució històrica de l’orquestra desde el renaixement fins als nostres dies, passant pel barroc, el classicisme, el romanticisme i la música de pel·lícules amb l’ajuda de l’Albert Pascual, que farà de Narrador. El mateix acte es farà el dia 11 de desembre a Santa Coloma de Queralt.
L’últim acte d’aquest trimestre serà el tradicional concert de Nadal que es realitza cada any al Teatre Municipal de l’Ateneu d’Igualada i en el que les dues orquestres interpreten un repertori variat per acabar amb les típiques Nadales, la Marxa del Patge Faruk i el Santa Nit cantat pel públic.

Categories: General