La Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia, com cada any, va veure incrementada la seva activitat durant les fetses de Nadal. Engunay inicià els actes amb l’estrena de la cantata commemorativa del 50è aniversari de la Parròquia de la Sagrada Família. L’obra escrita pel compositor Xavier Pastrana s’estrenà el dia 17 de desembre a 2/4 de 10 en el marc de la citada església. L’obra fou escrita per a cor de veus blanques, interpretades per les corals igualadines, soprano, que fou la soprano igualadina Sandra Roset i per la JOSA.
El dia 25 de desembre a 2/4 de 9 del vespre es va fer, com ja és tradicional, el Concert de Nadal amb l’actuació de les dues orquestres de l’entitat i la també típica i esperada interpretació de Nadales per part de l’orquestra, acabant el concert amb l’Himne del Patge Faruk, a que ja es pot anomenar com la “Marxa Radetzky Igualadina”. L’acte s’inicià amb unes paraules de Josep Massana, violinista i fundador l’any 1990 de l’orquestra conjuntament amb F.X. Cassanyes, Daniel Mestre, Marta Riba, Jordi Morera, David Riba i Joan Miquel Giró.
A la primera part, la JOSA-Aleví dirigida per Eva Martínez interpretà diverses bandes sonores de pel·lícules extretes de l’espectacle/concert que l’anterior diumenge dia 18 va fer a Piera: “Over the Rainbow”, de la pel·lícula “El Mag d’Oz”, “My Fair Lady” de la pel·lícula del mateix nom i “Meet” de la sèrie televisiva “Els Picapedra”. A la segona part, i sota la batuta de David Riba, la JOSA interpretà “PuigSoliu” del compositor empordanenc Joaquim Serra i la “Simfonia en Re Major” de J.C. Bach. El concert finalitzà amb l’actuació conjunta de les dues formacions interpretant diverses nadales popualrs. Aquest acte inicià el 15è aniversari de l’entitat.

Categories: General