La Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia ja ha començat la temporada que farà 15 de la seva història. L’efemèride serà celebrada durant el proper any en diversos actes i festejos. La JOSA es va formar a la tardor de l’any 1990, gràcies a l’iniciativa de l’Orquestra de Cambra d’Igualada de cara a oferir als estudiants de música de la comarca la possibilitat de tocar conjuntament en una orquestra simfònica.
En aquella època l’orquestra estava dirigida pel director Xavier Cassanyes i, la mitjana d’edat dels membres de l’orquestra era de 12 anys. Des de l’any 1991, que fa la presentació en societat a la ciutat d’Igualada fins avui, l’orquestra hi ha realitzat concerts d’una manera habitual (Concerts de Festa Major i de Nadal, ja tradicional), participant activament en la vida musical de la ciutat. El pas del anys i el fet que l’edat dels músics anés pujant féu que el Nadal de l’any 1998 s’iniciés el projecte de la JOSA–aleví, destinada als estudiants de música més joves. L’orquestra ha realitzat concerts arreu del país (Barcelona, Mallorca, Castelló, Girona) i de l’estat espanyol (Múrcia, Saragossa o Conca) a més d’haver realitzat gravacions per Catalunya música i RNE. L’orquestra ha col·laborat amb solistes com Josefina Rigolfas, Miquel Córdoba, Anna Comellas o Jordi Campos a més de donar l’oportunitat a alguns dels seus membres. La JOSA és una de les impulsores i participants de la “Trobada de Joves Orquestres” que se celebra a la ciutat d’Igualada, i que és punt de trobada de joves orquestres amb la finalitat de realitzar un programa pedagògic amb directors professionals de gran rellevància com, Guerassim Voronkov, Jordi Mora, Salvador Brotons, Gonçal Comellas, Miquel Ortega o Xavier Puig. Actualment la direcció de l’orquestra és a càrrec de David Riba i Eva Martínez a l’Aleví.
Per començar, el proper diumenge dia 2 d’octubre la JOSA actuarà a les 18h a l’església de Collbató, El diumenge 23 d’octubre col·laborarà amb la caminada popular organitzada per “Músics per la Solidaritat” amb inici al Parc de l’Estació Vella d’Igualada i que acabarà a Can Papasseit (Vilanova del Camí) on l’orquestra interpretarà algunes obres als assistents. Durant el trajecte hi hauran diverses actuacions de música i dansa.
Destacar també que en motiu del 15è aniversari de l’entitat, la JOSA serà l’abanderada d’enguany durant les festes de Santa Cecília a Igualada, i que per aquest motiu farà un petit concert el diumenge 20 de novembre al Teatre Municipal de l’Ateneu, juntament amb una cantada de diverses entitats corals Igualadines.

Categories: General