El cap de setmana anterior, la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia es desplaçà a Vitòria-Gasteiz on realitzà una trobada amb els membres de l’orquestra del Musika Kontserbatorioa Jesús Guridi. L’encontre venia precedit de la Trobada de Joves Orquestres que es féu l’any passat a Igualada i en què participaren els músics bascos.
El retrobament fou reeixit i serví per treballar conjuntament durant els dos dies un repertori que fou ofert en concert l’endemà. Sota la batuta de Diego Martín l’intens treball donà molt bons resultats amb les obres de Bartok, Borodin i Grieg. Es dóna el fet que el director invitat havia començat els seus estudis al conservatori de Gasteiz i continuat a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Un vincle que uní encara més les dues orquestres. Començà el concert amb la interpretació de dues obres a càrrec sols de la Guridi Orkestra. Sota la batuta del seu director titular, Ruper Lekue, van oferir Capuletos i Montescos (Andante de la Suite n.2) de la partitura Romeu i Julieta per ballet escrites por Sergei Prokofiev i la Dansa dels Comediants de Bedrich Smetana. Continuà la JOSA (dirigida per David Riba) amb dues peces de compositors catalans. Praeluduim Actio Tertia de Valentí Miserachs i Puigsoliu de Joaquim Serra amb l’excel·lent orquestració de Salvador Brotons.
Fou a la segona part quan les dues orquestres s’uniren amb Diego Martín al capdavant. Les Danses Populars Rumanes de Bela Bartok, En les estepes de l’Àsia central d’A.Borodin i Sigurd Jorsalfar d’E. Greig completaren un concert a l’Areto Nagusia del Musika Kontserbatorioa de Gasteiz.
Els elements claus de la trobada foren l’intensa amistat que hi hagué entre els i les joves músics, l’aprenentatge i el gaudi que suposa la mateixa música. Com tots els viatges que organitza l’orquestra de l’Anoia, l’esforç i el cansament es veieren plenament compensats amb una molt bona experiència, que serví, a més, per donar conèixer la comarca i el país.

Categories: General