En motiu del XXV aniversari de Joventuts Musicals d’Igualada, la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia va realitzar el passat diumenge 21 de novembre, com a acte central de la festa de Santa Cecília d’Igualada, un concert en el que participaren solistes igualadins i s’interpretaren obres de compositors igualadins.
El concert fou al teatre Municipal de l’Ateneu d’Igualada. La primera part va estar dedicada als solistes igualadins, on la soprano Sandra Roset va interpretar conjuntament amb la formació anoienca l’Exultate Jubilate de W.A. Mozart i la violinista Emília Grajales la Romança en Fa Major per a violí i orquestra de L. Van Beethoven.
A la segona part s’interpretaren la Petita simfonia de D. Riba, director de la JOSA, i l’intermezzo simfònic del Praeludi Actia Tertia del compositor anoienc (molt vinculat a la ciutat) Valentí Miserachs. La direcció del concert va anar a càrrec del director titular de la formació, David Riba.

Sandra Roset, soprà
Neix a Igualada on inicia els seus estudis musicals. Acaba el grau professional de piano i el grau superior de cant al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Inicia els estudis de cant amb la soprano Margarida Sabartés i rep classes de tècnica i interpretació de Montserrat Pueyo, Enriqueta Tarrés, Iain Burnside, Dalton Baldwin, Marimí del Pozo, Enedina Lloris i Wolfang Rieger. Durant tres temporades treballa amb Carmen Martínez Lluna. Amplia la seva formació durant tres temporades a la Hoschule für Musik und drastellende kunst “Mozarteum” de Salzburg amb Hr. Hopfner, Hartmut Höll i Mitsuko Schirai en l’especialitat de Lied, i amb R. Seigfried i Herr Kekeis en l’especialitat d’òpera. Actualment treballa amb Cyndee Sanner. Ha cantat amb diverses orquestres com l’orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra de Cambra de Cervera, l’Orquestra Simfònica del Vallès, els Solistes de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Camerata Gaudí, l’Orquestra Concentus Aboensis de Finlàndia, l’Orquestra Ars Cambra de Barcelona i l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra. Ha cantat com a solista en el Dido and Aeneas de H. Purcell (first witch), en Les noces de Fígaro (Barbarina), en el Paradís de les muntanyes (princesa Bellor), en l’òpera Savitri de G. Holst (savitri) en l’òpera Regals (mare), en el Glòria de Vivaldi, l’Stabat Mater de Pergolesi, el Requiem de Fauré, el Requiem de Mozart, el Te deum de Charpentier i en la missa de la Coronació de Mozart entre altres. Ha cantat en sales tan prestigioses com el Palau de la Música Catalana, el teatre La Faràndula de Sabadell, el Teatre Lliure de Barcelona, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori Enric Granados de Lleida, l’ ”Altes Rathaus” (barocksal) de Viena, el Teatre Fortuny de Reus, el teatre Metropol de Tarragona i el “Teatro de la Maestranza” de Sevilla. Ha ofert recitals de Lied per Catalunya, l’Estat Espanyol, França i Àustria. També col·labora amb la Capella Reial de Catalunya dirigida per Jordi Savall, amb qui ha actuat a diferents auditoris nacionals i internacionals, i ha fet diversos enregistraments.

Emília Grajales, violí
Neix a Córdova al 1979. Comença els seus estudis de violí l’any 1990 al Conservatori d’Igualada amb Josep Massana, amb qui estudia fins l’any 1996. Després de rebre classes d’Àngel Jesús Garcia, al 1998 entra al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el mestre Gonçal Comellas. Al 1999 obté el títol professional amb la màxima qualificació i al 2003 finalitza la carrera amb la qualificació d’excel·lent. Ha assistit com a activa i oient a classes dels professors Corrado Bolsi, Anatoli Romanov, Barry Sargent, John Glickman (Guildhall of Music and Drama of London), Mieke Bieste (conservatori de la Haya), Michael Gilbert (Simfònica de Nova York), Erik Chapman (Royal Philarmonic Orchestra), Sandy Kim (London Symphony Orchestra), Koosje von Haeringen (Orquestra de la Haya), Maighread McCrann (concertino de l’Orquestra de la Ràdio d’Àustria) i Jaring Walta (concertino de la Reial Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam). És i ha sigut membre de les següents orquestres: Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (des de la seva creació), Orquestra del Conservatori d’Igualada (concertino, 1994-2000), Orquestra Simfònica Gèrminans (1997-98), Orquestra de cambra de Cervera (1998-2000), Osterakademie München (1999), Orquestra simfònica Segle XXI (concertino, 2001-04), Jove Orquestra Simfònica de Catalunya aleví (1996-98), Jove Orquestra Nacional de Catalunya (cap de segons violins, 1998-2000) i Joven Orquestra Nacional de España (2001-03, de la qual ha sigut concertino al 2003). Actualment és professora de violí al Conservatori d’Igualada. Rep classes de perfeccionament amb el mestre Agustín León Ara a l’escola de Música de Barcelona. És membre de la JOSA-aleví, la JOSA i l’Orquestra simfònica Segle XXI.

Categories: General