La Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia, corresponent a la rebuda de l’Orquestra del Conservatori de Saragossa que va fer el març passat, va viatjar a la ciutat de Saragossa durant els dies 22, 23 i 24 d’octubre, en un esdeveniment d’intercanvi, tant de música, fet evident i necessari en un assumpte orquestral, com social, ja que els instrumentistes, tant els visitants com qui ens van acollir, vam compartir moments esplèndits, ja fos durant els assajos o no.
LA JOSA va emprendre el viatge a la capital de l’Aragó el divendres a la tarda. Una vegada al destí, el Conservatori de la ciutat, es van unir a l’assaig de la 5a simfonia de L.van Beethoven, dirigit pel Catedràtic de direcció del Conservatori Superior de Saragossa Juan José Olives. Aquell va ser l’inici d’un seguit de dies en què es va treballar, conjuntament, els membres d’ambdues orquestres, la magistral partitura del compositor de Bonn. Fins el diumenge, la data final del concert, un seguit d’intervals amb combinacions d’assaig i lleure van configurar el que seria l’excel·lent estada a Saragossa; a més de ser testimonis del pas històric de la ciutat, gràcies a una visita guiada del patrimoni.
El diumenge a la tarda a l’edifici Pignatelli, seu del Govern d’Aragó, es va realitzar el concert final en el que a part de l’obra treballada conjuntament, la JOSA va interpretar sota la batuta del seu director, David Riba, la simfonia en Sib Major de J.C. Bach i l’intermezzo Simfonico “Praeludio Artia Tertia” del compositor anoienc V. Miserachs.
El concert va ser la culminació del treball de tots els dies, i va donar lloc a la tornada dels que havíem estat allí cap a Igualada.

Categories: General