Les activitats que desenvoluparà la JOSA aquest primer trimestre de 2005 es centren en dos esdeveniments principals. Per una banda, la Trobada de Joves Orquestres 2005 que es desenvoluparà durant els dies 18, 19 i 20 de febrer i per l’altra la interpretació de l’Oratori per a cor solistes i orquestra “Mil Anys” de V. Miserachs al Palau de la Música Catalana el diumenge 27 de febrer.
Com cada any, la ciutat d’Igualada és el centre de confluència de diverses orquestres joves de Catalunya i l’estat espanyol. Aquest any les orquestres convidades seran l’Orquestra del Conservatori de Gasteiz i l’Orquestra del Conservatori de Cervera, que treballaran conjuntament amb els músics de la JOSA i de l’Orquestra del Conservatori d’Igualada amb els directors Xavier Puig i Elisenda Carrasco. El concert que finalitzarà la Trobada es realitzarà el diumenge dia 20 de febrer a 2/4 d’1 del migdia al Teatre Municipal de l’Ateneu d’Igualada i s’interpretarà, entre d’altres, la “Bella durment” de P.I. Tchaikovsky i l’obra guanyadora del Concurs de Composició per a orquestres joves “Paquita Madriguera”de l’any 2003: “Nocturn” de Gerard López.
El dia 27 de febrer a les 12 del migdia l’escenari del Palau de la Música Catalana s’omplirà amb l’interpretació de l’Oratori “Mil Anys” commemoratiu del mil·lenari de la Basílica de Sta. Maria d’Igualada. Aquesta obra es va estrenar ara fa un any a la mateixa Basílica de Sta. Maria sota la direcció del seu compositor, Valentí Miserachs, director de l’ Institut Pontifici de Música Sacra de Roma, que també s’encarregarà de dirigir-lo en aquest concert. El llibret de l’oratori és de l’escriptor igualadí Antoni Dalmau.
La interpretació de l’obra anirà a càrrec dels solistes Núria Mas (soprà) Marta Valero (mezzo), Ferran Campabadal (tenor), Toni Marsol (baríton) i Xavier Sans (baix), del “Cor del Mil·lenari” format per totes les corals igualadines i per la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia. Tothom qui vulgui del públic podrà anar-hi en autocar si en reserva una plaça a la parròquia de Santa Maria.

Categories: General